Werking

Sterk pedagogisch werk.

Dat omschrijft ons werk het best, met aanvullend de verzorgende en ondersteunende aspecten. Dat lijkt evident en ‘vanzelfsprekend’. In een partnerschap met de ouder(s) ondersteunen we het opgroeien om zelfstandig, zelfverzekerd, positief en trots in het leven te kunnen staan. Dit is een continu leerproces, samen met kind, ouder, omgeving en team.

Om onze kwaliteit te evalueren en verbeteren, gebruiken we MeMoQ, een instrument dat Kind en Gezin liet ontwikkelen voor het Meten en Monitoren van de pedagogische kwaliteit van kinderopvang van baby’s en peuters. In verschillende dimensies ontdekken we sterke punten en mogelijke actiepunten. Hiermee gaan we aan de slag.

Documenteren

Door te documenteren leggen we vast wat de kinderen op dat moment boeit. Zo ontdekken we hun interesses en leren we hun talenten kennen. Dit doen we door te fotograferen, te filmen, goed te observeren en te bespreken. Kunstwerkjes en uitspraken van kinderen kunnen dit beeld aanvullen. We kijken bewust naar de ontwikkeling (door middel van PeuterPlusPlan). Dit ondersteunt het ontdekken van interesses en de mogelijkheden in de zone van naaste ontwikkeling.