Groepsindeling

Semi-verticale leefgroep

In Paboes Diepenbeek, Hasselt en Herk-de-Stad zijn er twee leefgroepen voor in totaal 25 kindjes. Onze groepen worden ingedeeld op basis van de ontwikkelingsleeftijd van de kinderen. In elke ruimte worden kinderen uitgedaagd in het spel, wordt ingespeeld op hun interesses en kunnen ze ontwikkelen op eigen tempo.
Kinderen spelen op regelmatige tijdstippen in de verschillende leefgroepen. Op die manier komen de verschillende leeftijden met elkaar in contact, leren ze van elkaar en worden vaardigheden als zacht en voorzichtig omgaan met anderen ervaren.

Verticale leefgroep

In Paboes Runkst is er één leefgroep voor 15 kindjes. Baby’s, kruipers en peuters verblijven samen in één groep. Soms wordt de groep gesplitst in kleinere groepjes, zodat de kinderen een aanbod en uitdaging genieten volgens eigen interesses.

Spelaanbod

We werken met nieuwe en upcycle materialen, die te vinden zijn als ‘speelgoed’ of echte en natuurlijke materialen. Ontdekken en verwondering staan voorop. De inrichting van de ruimte zorgt enerzijds voor rust, anderzijds voor een grote portie uitdaging met veel kansen op afwisseling.

In de leefgroepen zijn oa. de volgende hoeken en materialen terug te vinden: huishoudhoek, constructiehoek, autobaan met garage, voorleeshoek, … vol loose parts, echte materialen en ‘echt’ speelgoed.

In elke vestiging is een atelier uitgebouwd. Dit is een ruimte of hoek die uitdagend is ingericht om creatief aan de slag te gaan. Meer open aanbod, tufftray-plezier, een mogelijkheid tot verticaal werken, … en honderden materialen ter beschikking.